Koncertom u Goiániji završena brazilska turneja hrvatskih glazbenika

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Koncertom u Goiâniji, glavnom gradu savezne brazilske države Goiás, duo baritona Krešimira Stražanca i pijanista Krešimira Starčevića završio je svoju brazilsku turneju  u okviru projekata kulturne promidžbe MVEP-a i u organizaciji VRH Brazilija. Na trećem po redu koncertu u Brazilu, u prepunoj dvorani, glazbenici su vrlo uspješno promovirali hrvatsku kulturu i u ovom dijelu Brazila izvevši hrvatske skladbe.
Brazilskoj publici predstavili su svoj koncertni program  „Bersa & Rahmanjinov 150, Pejačević - Solo pjesme & Romanse“ posvećen obilježavanju 150. obljetnice rođenja Blagoja Berse i Sergeja Rahmanjinova, kao i  100. obljetnice smrti Dore Pejačević. Ovim trećim koncertom, nakon Sao Paula i Brazilije, zaokružena je turneja glazbenika u Brazilu.
Koncert je organiziran u suradnji s Vladom savezne države i prestižnim Filharmonijskim orkestrom Goiása. U prepunoj dvorani nazočila je koncertna publika i predstavnici lokalnih vlasti koji su stojećim ovacijama nagradili glazbenike i pokazali veliko zanimanje za hrvatsku glazbu i kulturu.
Projekt „Bersa 150 & Pejačević 100“ MVEP RH financiralo je u sklopu projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti RH, a proveden je u organizaciji VRH Brazilija.

Pisane vijesti