ULAZAK U ČEŠKU VEĆ S PRVOM DOZOM CJEPIVA

Od 1. lipnja 2021. g. osobe kojima je izdan nacionalni certifikat o provedenom cijepljenju protiv bolesti COVID-19 izdan u Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Austriji, Slovačkoj ili Sloveniji, na engleskom jeziku i kod kojih je proteklo:

1) kod cjepiva koje se prima u dvije doze: ako je primljena samo prva doza, minimalno 22 dana, ali ne više od 90 dana od primitke prve doze,

2) kod cjepiva koje se prima u dvije doze: ako su primljene obje doze, maksimalno 270 dana od primitka prve doze,

3) kod cjepiva koje se prima u jednoj dozi minimalno 14 dana i maksimalno 270 dana od cijepljenja

dužne su prije ulaska u Češku na putu iz Hrvatske samo popuniti online obrazac najave dolaska i pri ulasku imati navedeni certifikat.

Od obveze online najave i posjedovanja testa pri ulasku izuzeti su državljani EU i nositelji češke dugoročne vize i osobe s dozvolom privremenog ili stalnog boravka u Češkoj koje su preboljele COVID-19 koji su preboljeli COVID-19, a koje posjeduju pismenu potvrdu na engleskom ili češkom jeziku, izdanu od liječnika u državi članici EU-a, da ne pokazuju kliničke znakove COVID-19, da su bolovali od COVID-19, da su nakon pozitivnog PCR testa proveli odgovarajuće vrijeme u samoizolaciji sukladno mjerama države članice EU-a u kojoj su bolovali i da je od datuma prvog pozitivnog PCR testa prošlo minimalno 14 dana i maksimalno 180 dana.

Turistički posjeti Češkoj dopušteni su od 1. lipnja 2021.

Ostale mjere vezane uz ulazak vidi u našoj obavijesti od 24. svibnja 2021. g. ovdje.

 



Priopćenja