UKIDA SE SAMOIZOLACIJA PO DOLASKU U ČEŠKU

Od 27. listopada 2021. g. ukida se obveza samoizolacije za osobe koje u Češku ulaze iz zemalja crvene zone (poput Hrvatske) temeljem testa na COVID-19.

Umjesto toga, osobe koje ne posjeduju EU digitalni certifikat o završenom cijepljenju od kojeg je proteklo minimalno 14 dana, ili EU digitalni certifikat o preboljenju COVID-19 maksimalno 180 dana unatrag, dužne su pri ulasku u Češku posjedovati negativan rezultat PCR testa na COVID-19 ne stariji od 72 sata te se najranije 5. i najkasnije 7. dan po dolasku u Češku ponovno testirati PCR metodom. Do primitka negativnog rezultata PCR testa napravljenog u Češkoj dužne su tijekom svakog izlaska iz mjesta boravišta nositi respirator razine zaštite minimalno FFP2 ili KN 95, odnosno drugog zaštitnog sredstva koje sprječava širenje minimalno 94% kapljica, bez ventila za izdah.

Svi putnici dužni su prije putovanja u Češku popuniti online obrazac www.prijezdovyformular.cz.

Obrazac ne moraju ispunjavati osobe koje ulaze u Češku kopnenim putem na manje od 12 sati, ili koje su u tranzitu, u maksimalnom trajanju od 12 sati. Te su osobe također oslobođene od posjedovanja EU digitalnog certifikata ili PCR testa. 

Ostale mjere ostaju na snazi sukladno našoj obavijesti od 13. rujna 2021.

 



Priopćenja