Od 16. svibnja ove godine u Brnu, u poznatom restoranu „Boulevard“ i hotelu „Noem Arch“ održava se „Tjedan dalmatinske kuhinje“ s ciljem da se i na ovaj nacin potakne turisticka promocija Dalmacije na prostoru ceške Južnomoravske regije.
Od 16. svibnja ove godine u Brnu, u poznatom restoranu „Boulevard“ i hotelu „Noem Arch“ održava se „Tjedan dalmatinske kuhinje“ s ciljem da se i na ovaj nacin potakne turisticka promocija Dalmacije na prostoru ceške Južnomoravske regije.
U ime vlasnika restorana i hotela akciju je pokrenuo direktor promocije, hrvatski iseljenik gospodin Ivo Bego iz Brna, uz tehnicko promotivnu pomoc Hrvatske turisticke zajednice iz Praga.
Pripremu poznatih dalmatinskih specijaliteta obavlja mladi splitski kuhar Josip Carevic, više puta na raznim medunarodnim natjecanjima nagradivani gastronomski strucnjak.
Tjedan su posjetili i hrvatski veleposlanik u Ceškoj Frane Krnic i predstavnik HTZ u Pragu Klaudio Stojnic.
Priopćenja