U Slovenskoj filharmoniji u Ljubljani prireden koncert Simfonijskoga orkestra, zbora i solista studenata Muzicke akademije u Zagrebu

U Slovenskoj filharmoniji u Ljubljani prireden koncert Simfonijskoga orkestra, zbora i solista studenata Muzicke akademije u Zagrebu U suradnji i razmjeni dviju Muzickih akademija, zagrebacke i ljubljanske, sinoc je u Kozinovoj dvorani Slovenske filharmonije prireden koncert Simfonijskoga orkestra, Mješovitog zbora i solista Muzicke akademije u Zagrebu. Spomenuti koncert svjedoci o nastavku tradicionalne i veoma uspješne suradnje izmedu dvije Akademije. Naime, oba ansambla, ljubljanski i zagrebacki, djeluju od ustanovljenja Akademija te su nastupima, ciklusima koncerata, uspješno predstavljali svoje ugledne glazbeno-odgojne ustanove. Studente zagrebacke Akademije proteklih su godina vodili naši najeminentniji glazbenici i pedagozi: Slavko Zlatic, Nikša Bareza, Igor Kuljeric, Vladimir Kranjcevic, Pavle Dešpalj i mnogi drugi.

U Slovenskoj filharmoniji u Ljubljani prireden koncert Simfonijskoga orkestra, zbora i solista studenata Muzicke akademije u Zagrebu U suradnji i razmjeni dviju Muzickih akademija, zagrebacke i ljubljanske, sinoc je u Kozinovoj dvorani Slovenske filharmonije prireden koncert Simfonijskoga orkestra, Mješovitog zbora i solista Muzicke akademije u Zagrebu. Spomenuti koncert svjedoci o nastavku tradicionalne i veoma uspješne suradnje izmedu dvije Akademije. Naime, oba ansambla, ljubljanski i zagrebacki, djeluju od ustanovljenja Akademija te su nastupima, ciklusima koncerata, uspješno predstavljali svoje ugledne glazbeno-odgojne ustanove. Studente zagrebacke Akademije proteklih su godina vodili naši najeminentniji glazbenici i pedagozi: Slavko Zlatic, Nikša Bareza, Igor Kuljeric, Vladimir Kranjcevic, Pavle Dešpalj i mnogi drugi. Na sinocnjem koncertu izveli su cuvenu Schubertovu Misu u Es duru, D 950. Orkestrom je ravnao afirmirani slovenski dirigent Uroš Lajovic, a zbor je vodila Jasenka Ostojic Radikovic. Spomenimo veoma perspektivne i talentirane studente soliste: Marija Lešaja, sopran, Jelena Kordic, alt, Domagoj Dorotic, tenor, Mario Bokun, tenor te Goran Juric, bas. Sinocnjom izvedbom mladi glazbenici još jednom su potvrdili visoki renome i iznimno kvalitetan glazbeno-pedagoški rad zagrebacke Muzicke akademije. Sigurno vodeni, uvježbani i skladno uigrani pokazali su da je pred njima obecavajuca glazbena karijera. Slovenska publika je to zacijelo prepoznala, nagradivši orkestar, zbor i soliste dugotrajnim pljeskom. Po završetku koncerta, dirigentu i cijelom ansamblu, u ime Veleposlanstva RH u Ljubljani na sjajnom nastupu cestitao je Mario Kezic, kulturni ataše.

Priopćenja