Svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih na medunarodnoj likovnoj koloniji „Peroj 2007“, Hrvatski dom –Ljubljana

Svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih na medunarodnoj likovnoj koloniji „Peroj 2007“, Hrvatski dom –Ljubljana U Hrvatskom domu u Ljubljani sinoc je svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih ovoga ljeta na medunarodnoj likovnoj koloniji u Peroju u Istri. Izložba je realizirana u suradnji ovoga Veleposlanstva sa Savezom hrvatskih društava u Sloveniji i s makedonskim kulturnim društvom „Makedonija„ u Ljubljani. Izloženo je tridesetak radova 13 umjetnika iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije, medu kojima i dvije slike Maria Kezica, kulturnog atašea ovoga Veleposlanstva.

Svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih na medunarodnoj likovnoj koloniji „Peroj 2007“, Hrvatski dom –Ljubljana U Hrvatskom domu u Ljubljani sinoc je svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih ovoga ljeta na medunarodnoj likovnoj koloniji u Peroju u Istri. Izložba je realizirana u suradnji ovoga Veleposlanstva sa Savezom hrvatskih društava u Sloveniji i s makedonskim kulturnim društvom „Makedonija„ u Ljubljani. Izloženo je tridesetak radova 13 umjetnika iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije, medu kojima i dvije slike Maria Kezica, kulturnog atašea ovoga Veleposlanstva. Brojne uzvanike u prigodi svecanog otvorenja pozdravio je Ivo Garic, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, a potom se nazocnima obratila Ema SolevaVarjana, organizatorica spomenute kolonije, predstavivši umjetnike i njihova djela. Iskazavši zahvalnost Darku šarcu, slikaru i utemeljitelju perojske slikarske kolonije i domacinu Ivi Garicu , posebno je pozdravila prisutne hrvatske i makedonske diplomate. Nakon svecanog otvorenja izložbe uslijedio je koncert makedonskih estradnih umjetnika „ Duo Petrovi“ koji su izveli nekoliko makedonskih i hrvatskih popularnih pjesama. Nakon kulturno-umjetnickog programa druženje je nastavljeno uz domjenak. Izložba ce biti otvorena za javnost do 18. listopada ove godine.

Priopćenja