Ministrica pravosuda Republike Hrvatske Ana Lovrin sudjelovala je na Ministarskom forumu EU – Zapadni Balkan, Brdo kod Kranja, 4. i 5. listopada 2007. godine

Ministrica pravosuda Republike Hrvatske Ana Lovrin sudjelovala je na Ministarskom forumu EU – Zapadni Balkan, Brdo kod Kranja, 4. i 5. listopada 2007. godine Ministrica pravosuda Republike Hrvatske Ana Lovrin sudjelovala je na Ministarskom forumu EU – Zapadni Balkan o pravosudu i unutarnjim poslovima, održanom 4. i 5. listopada o. g. u Brdu kod Kranja. U svom istupu na skupu ministrica je okupljenim ministrima, te predstavnicima institucija EU i razlicitih regionalnih foruma predstavila dosadašnja postignuca Republike Hrvatske u podrucju pravosuda. Pritom je posebice istaknula izuzetno uspješnu suradnju s državama sudionicama Foruma u provedbi operativne akcije „PUT“ kojom je presjecen medunarodni lanac trgovanja ljudima. Naglasila je kako je upravo akcija „PUT“ praktican primjer uspješne meduagencijske i medunarodne regionalne suradnje svih nadležnih tijela, policije i odvjetništva, u borbi protiv najtežeg oblika prekogranicnog kriminala.

Ministrica pravosuda Republike Hrvatske Ana Lovrin sudjelovala je na Ministarskom forumu EU – Zapadni Balkan, Brdo kod Kranja, 4. i 5. listopada 2007. godine Ministrica pravosuda Republike Hrvatske Ana Lovrin sudjelovala je na Ministarskom forumu EU – Zapadni Balkan o pravosudu i unutarnjim poslovima, održanom 4. i 5. listopada o. g. u Brdu kod Kranja. U svom istupu na skupu ministrica je okupljenim ministrima, te predstavnicima institucija EU i razlicitih regionalnih foruma predstavila dosadašnja postignuca Republike Hrvatske u podrucju pravosuda. Pritom je posebice istaknula izuzetno uspješnu suradnju s državama sudionicama Foruma u provedbi operativne akcije „PUT“ kojom je presjecen medunarodni lanac trgovanja ljudima. Naglasila je kako je upravo akcija „PUT“ praktican primjer uspješne meduagencijske i medunarodne regionalne suradnje svih nadležnih tijela, policije i odvjetništva, u borbi protiv najtežeg oblika prekogranicnog kriminala. Na ministarskom sastanku govorilo se o postignucima u olakšavanju viznog režima i readmisije, jacanju borbe protiv prekogranicnog kriminala, programima Europske komisije (EK), te aktivnostima i projektima EUROPOL-a i SECI Centra. U okviru teme integrirano upravljanje granicom i sigurnost dokumenata ministri su govorili o postignucima zemalja sudionica, pri cemu je posebice istaknuta važnost sigurnosti dokumenata uvodenjem novih tehnologija s ciljem vece mobilnosti gradana ali i ucinkovitije zaštite od krivotvorenja i zlouporabe. Ministrica pravosuda RH Ana Lovrin istaknula je i važnu ulogu Ministarskog foruma EU – Zapadni Balkan o pravosudu i unutarnjim poslovima u dijalogu izmedu EU i država Jugoistocne Europe (JIE) o postignucima na podrucju pravosuda i unutarnjih poslova, te dodanu vrijednost ovakvih oblika suradnje u provedbi europskih standarda i bržem ostvarivanju europske perspektive država JIE.

Priopćenja