Svečano otvaranje novih prostora Hrvatskog društva Istra Piran

Hrvatsko društvo Istra Piran obilježilo  je 10. lipnja 2022. g. prigodnom priredbom useljenje u nove prostorije društva. Novi prostor društva veličine 230m2 nalaze se u Portorožu na adresi Liminjanska cesta 102, a  u vlasništvu je tvrtke Mercator.
Na svečanosti su okupljene pozdravili gđa. Dubravka Severinski načelnica Sektora za pravni položaj, kulturu i obrazovanje Hrvata izvan RH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, Romana Franulović-Bušić opunomoćene ministrica u VRH Ljubljana i g. Robert Fakin dogradonačelnik Pirana.
O aktivnostima društva u promicanju hrvatske kulture, baštine i običaja govorio je predsjednik društva Joso Begić, koji je naglasio kako bi bez novog prostora društvo bilo prisiljeno prestati s radom. Posebno je istaknuo doprinos veleposlanika mr. sc. Borisa Grigića, i počasnog konzula  dr. Bože Dimnika u rješavanju pitanja novog prostora društva. Novi prostor društva bio je u lošem stanju, ali su ga članovi društva renovirali uz pomoć donatora i dodijeljenih sredstava Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, te je to sada reprezentativan prostor koji u potpunosti odgovara potrebama društva.
U nastavku programa održan je prigodni kulturni program na kojem su nastupili članovi društva Istra Piran.

Pisane vijesti