Tradicionalni prijem grada Dubrovnika za britanske novinare

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dubrovnik je predstavio svoju turističku ponudu britanskim novinarima 13. prosinca 2022. u zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice.
 
Predstavljanju je prisustvovalo preko 20 istaknutih urednika, novinara i TV voditelja kojima su se govorima obratili veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz, direktorica londonskog ureda HTZ-a Darija Reić, direktor TZ-a grada Dubrovnika Miro Drašković i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić.
 
Istaknuta je važnost britanskog tržišta za dubrovački turizam. Uz ovogodišnji turistički promet koji je dosegao 80 % iz rekordne 2019., u turističkom sektoru za iduću godinu očekuju još veći iskorak, potpuni povratak Britanaca i sezonu u punom profilu tijekom čitave godine.
 
Održano je i nagradno izvlačenje za goste novinare, a četiri noćenja u Hotelu Dubrovnik Palace u organizaciji TZ grada Dubrovnika i Jadranskih luksuznih hotela, osvojio je Jonathan Samuels, voditelj i novinar televizije Sky News.
 
Događanju su prisustvovali i predstavnici Zračne luke Dubrovnik.

Pisane vijesti