Predstavljanje knjige “Love for Croatia” britanske humanitarke Hazel Hendry U Veleposlanstvu RH u Londonu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U VRH London je u četvrtak, 12. svibnja, u organizaciji British Croatian Society-a, održano predstavljanje knjige “Love for Croatia” britanske humanitarke Hazel Hendry.
 
Publika je imala prigodu čuti razmišljanja, reminiscencije i iskustva britanske humanitarke o razdoblju Domovinskog rata iz perspektive osobe koja je prikupila novac za slanje u Hrvatsku preko 50 punih kamiona različite pomoći, od hrane, božićnih poklona do prijeko potrebne medicinske opreme. Gospođa Hendry je u više navrata putovala u Hrvatsku tijekom i nakon rata, te su njezina osobna svjedočenja u knjizi slikovito opisala strahote agresije na RH.
 
Veleposlanik Pokaz se u uvodnom govoru prisjetio stvaranja hrvatske države te je izrazio iznimnu zahvalnost koju RH duguje gospođi Hendry za njenu predanost u pomoći stanovništvu Slavonije, Baranje i hrvatskog Podunavlja tijekom i nakon Domovinskog rata.
 
Predstavljanje knjige imalo je interaktivan karakter uz brojna pitanja publike o tadašnjim uvjetima života, kao i o načinima prikupljanja i dostave pomoći koju je gospođa Hendry dala tijekom agresije na RH. Ulogu moderatora predstavljanja je preuzeo bivši veleposlanik UK u RH Nicholas Jarrold, a Andrija Kojaković, bivši veleposlanik RH u UK-u zaključno se prigodnim riječima zahvalio gospođi Hendry za njenu ulogu prisjetivši se pri tom suradnje koja je dovela do ove knjige.
 
Prisutnim gostima su uručeni primjerci knjige koje je sama autorica na kraju predstavljanja i potpisala.

Pisane vijesti