Posjet saborskog izaslanstva parlamentu Ujedinjene Kraljevine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Članovi Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji Natalija Martinčević i Ivan Ćelić te voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ujedinjena Kraljevina Marko Pavić završili su trodnevni bilateralni posjet Ujedinjenoj Kraljevini.

Održali su, među ostalim, sastanak s potpredsjednicom britanskog parlamenta Dame Rosie Winterton te su sudjelovali na okruglom stolu parlamentarne grupe za Hrvatsku gdje je domaćin bio grof od Dundeeja, Alexander Scrymgeour. Susreli su se s voditeljem britanskog izaslanstva u PS OESS-a Sir Johnom Whittingdaleom, a i voditeljem Odbora za međunarodnu trgovinu Angusom MacNeilom.

Hrvatski članovi IPU-a održali su u Westminster Hallu sastanak s članovima British Croatian Chamber of Commerce koje je predvodio predsjednik Damir Cimer, te s predstavnicima hrvatske zajednice u UK.

Susreli su se i s voditeljem britanske grupe pri IPU-u, Rickom Nimmom. Interparlamentarna unija (IPU) osnovana je 1889. godine kao međunarodna organizacija parlamenata suverenih država sa sjedištem u Ženevi. Okuplja zastupnike nacionalnih parlamenata, koji u svom radu razmatraju pitanja od međunarodnog značaja, doprinose promicanju zaštite ljudskih prava i pomažu u konsolidaciji predstavničkih institucija širom svijeta. 



Pisane vijesti