Kipar Teo Herceg na londonskom bijenalu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Akademski kipar iz Zagreba Teo Herceg predstavio se na ovogodišnjem prestižnom London Art Biennaleu britanskoj publici. Mladi hrvatski umjetnik odabran je da sudjeluje sa svojim djelom „Which came first, the cow or the udder?“. Uz kipara Hercega svoja je djela na ovoj uglednoj manifestaciji predstavilo još 400 umjetnika iz 80 zemalja.
 
'Izuzetno sam sretan i uzbuđen zbog poziva da sudjelujem na londonskom bijenalu 2023. Ovo je nevjerojatna prilika za mene kao mladog umjetnika da predstavim svoj rad međunarodnoj publici i stručnjacima iz umjetničke industrije. Zahvalan sam na podršci koju sam primio i spreman sam istražiti nove horizonte i doprinijeti umjetničkom dijalogu na ovoj prestižnoj manifestaciji', rekao je Teo Herceg uoči prestižne izložbe u Londonu.
 
Bijenale je započelo u srijedu 26. srpnja 2023. svečanim otvaranjem za odabrane goste, umjetnike, novinare, likovne kritičare i kolekcionare, a trajat će do nedjelje 30. srpnja. Na svečanom otvorenju bila je i predstavnica Veleposlanstva RH u Londonu Dajana Antonija Bebek, prva tajnica, koja je tom prilikom razgovarala s nadarenim kiparom i izrazila mu čestitke na ovom značajnom uspjehu.

Pisane vijesti