Hrvatsko društvo osnovano i u Lincolnshireu

  • Slika
U Lincolnshireu, grofoviji na istoku Engleske, osnovano je prije godinu dana hrvatsko društvo Lincolnshire Croatian Society kao rezultat spontanih druženja hrvatskih doseljenika i Britanaca hrvatskog porijekla. Riječ je o maloj zajednici od svega dvadesetak članova.
 
„Među našim članovima ima potomaka druge i treće generacije hrvatskih useljenika koji ne govore tečno hrvatski, kao i radnika migranata koji su tek nedavno stigli u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Imamo i nekoliko članova koji, unatoč tome što nemaju hrvatske pretke, osjećaju snažnu povezanost s Hrvatskom, njezinim ljudima, poviješću i kulturom.“ – istaknuo je predsjednik društva, dr. Miklos Cseszneky koji po majci ima hrvatsko porijeklo.
 
Članovi održavaju sastanke nekoliko puta godišnje, najčešće u Spaldingu i Lincolnu, a s gospodinom Csesznekyjem se u Peterboroughu sastao i privremeni otpravnik poslova Davor Ljubanović kako bi se upoznao s organizacijom i djelovanjem društva.
 
Hrvati u Lincolnshireu imaju i svoju web stranicu dostupnu na ovoj poveznici: Lincolnshire Croatian Society – Hrvatsko društvo Lincolnshire (wordpress.com)

Pisane vijesti