Zamjenik ministrice Klisovic s novim hrvatskim pocasnim konzulom u Danskoj i predstavnicima Hrvatske kulturne udruge u Danskoj

Zamjenik ministrice Klisovic s novim hrvatskim pocasnim konzulom u Danskoj i predstavnicima Hrvatske kulturne udruge u Danskoj Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisovic 21. sijecnja ove godine u hrvatskom Veleposlanstvu u Kopenhagenu urucio je Jakobu Østervangu Odluku predsjednika Ive Josipovica o imenovanju za pocasnog konzula Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj, sa sjedištem u Aarhusu.

Zamjenik ministrice Klisovic s novim hrvatskim pocasnim konzulom u Danskoj i predstavnicima Hrvatske kulturne udruge u Danskoj Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisovic 21. sijecnja ove godine u hrvatskom Veleposlanstvu u Kopenhagenu urucio je Jakobu Østervangu Odluku predsjednika Ive Josipovica o imenovanju za pocasnog konzula Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj, sa sjedištem u Aarhusu. Istaknuvši zadovoljstvo vrlo dobrim aktualnim bilateralnim odnosima, zamjenik Klisovic je izrazio uvjerenje kako ce osobni angažman novog hrvatskog pocasnog konzula nedvojbeno pridonijeti daljnjem jacanju suradnje na kulturnom i znanstvenom podrucju. ?Jedna od osnovnih zadaca pocasnih konzula je i jacanje suradnje na podrucju gospodarstva, a narocito kad je rijec o promicanju hrvatskog izvoznog potencijala na stranim tržištima te upoznavanje potencijalnih investitora s konkretnim projektima i poslovnim mogucnostima u Hrvatskoj“, istaknuo je zamjenik ministrice Klisovic. Tijekom boravka u Kopenhagenu zamjenik ministrice Klisovic susreo se i s predstavnicima Hrvata u Danskoj okupljenima u Hrvatskoj kulturnoj udruzi.

Priopćenja