Hrvatska filmska večer u Cinemateket Kopenhagen – prikazan film Zbornica

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Veleposlanstvo Republike Hrvatske, u suradnji s Cinemateket Kopenhagen, organiziralo je u srijedu, 23. studenoga 2022. godine, projekciju filma ˝Zbornica˝, koji se prikazuje na filmskom festivalu EastbySouthEast.

Gosti su bili oduševljeni filmom, u kojemu je sadržaj popraćen glazbom folklornoga ansambla LADO. Prije početka filma, veleposlanica Tina Krce i direktor Cinemateketa Jesper Andersen održali su uvodne govore, u kojima su istaknuli izvanrednu suradnju Veleposlanstva s Cinemateketom. Veleposlanica je naglasila i važnost prikazivanja hrvatskog filma u Danskoj, kao prigodom za upoznavanje s hrvatskim jezikom.

Poznati hrvatski i danski glumac Zlatko Burić pridružio se i ovaj put hrvatskoj filmskoj večeri u Cinemateketu. Poželjeli smo mu sreću u Reykjaviku 10. prosinca ove godine, gdje se održava svečana dodjela nagrada Europske filmske akademije, a Burić je nominiran za ulogu u filmu Triangle of Sadness. Nakon prikazivanja filma, poslužena su hrvatska vina i Kraševe slastice.Pisane vijesti