Vaterpolo klub VK Biograd sudjelovao je na 6. Međunarodnom vaterpolskom turniru u Rabatu - od 29. svibnja do 01. lipnja 2024. godine.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Rabat - od 29. svibnja do 1. lipnja 2024. Pod visokim pokroviteljstvom Kralja Mohammeda VI., Kraljevski marokanski plivački savez (F.R.M.N.) u suradnji sa marokanskim savezom „Union Sportive des Cheminots du Maroc“ (U.S.C.M.) i Mađarskim veleposlanstvom u Rabatu, organizirao je 6. izdanje Međunarodnog vaterpolo turnira u Rabatu, od 29. svibnja do 1. lipnja 2024. pod temom “Promicanje vaterpola kroz obuku trenera”, na kojem je sudjelovao hrvatski vaterpolski klub VK Biograd.

Na turniru je sudjelovalo jedanaest renomiranih međunarodnih timova prema sljedećoj podjeli: Grupa “A” muškarci: Titans Ottawa (Kanada), USCM Rabat (Maroko), CN Ben Arous (Tunis) i Lowland Shark Debrecen (Mađarska). Grupa “B” muškarci: VK Biograd (Hrvatska), Pays d’Aix plivanje (Francuska), Torino 81 (Italija) i Union Ciudad Jerez (Španjolska). Grupa “C” žene: Mafc Hun, Olympic Nice plivanje (Francuska) i Union Ciudad Jerez (Španjolska).

Nakon zapaženog puta, Vaterpolski klub Biograd s dugogodišnjom tradicijom sudjelovanja u međunarodnim veteranskim i amaterskim vaterpolskim natjecanjima osvojio je brončano odličje i tako zauzeo treće mjesto nakon Mađarske na prvom i Maroka na drugom mjestu natjecanja.

Utakmice hrvatske momčadi obilježila je nazočnost veleposlanice Jasne Mileta i članova Hrvatskog veleposlanstva u Rabatu.

Međunarodni vaterpolo turnir u Rabatu jedini je događaj ove vrste organiziran u Maroku u ovoj disciplini. Turnir ima za cilj razvoj vaterpola u Maroku kroz program susreta koji okuplja najbolje klubove u Maroku i strane selekcije, pozvane za tu priliku. Također ima za cilj promovirati ovaj sport u marokanskoj javnosti općenito, a posebno među mladima kako bi se proširilo njegovo bavljenje i povećala njegova vidljivost.

Pisane vijesti