Božićni domjenak uz koncert Monsif-a MZIBRI-a* i sudjelovanje ministra mladih, kulture i komunikacija g. Mohamed-a Mehdi-a BENSAID-a

U hrvatskoj Rezidenciji, upriličen je Božićni domjenak, 17. prosinca 2021. godine, animiran koncertom profesora gitare i voditelja Odsjeka za gitaru Nacionalnog konzervatorija za glazbu i ples u Rabatu, gosp. Monsif-a MZIBRI-a.
Domjenak je obilježilo sudjelovanje ministar mladih, kulture i komunikacija, gospodina Mohamed-a Mehdi-a BENSAID-a.
Na ovom događaju sudjelovali su brojni veleposlanici, diplomati, predstavnici ministarstava, kulture i poslovnih krugova.
Marokanski umjetnik Monsif MZIBRI, učitelj gitare, tekstopisac i izvođač održao je koncert s vrlo bogatim glazbenim repertoarom, savršeno kombinirajući klasične partiture s popularnim amaziškim ritmovima. Na zamolbu veleposlanice Jasne MILETA, Monsif MZIBRI je izveo poznatu skladbu velikog hrvatskog kantautora Arsena DEDIĆA, pod nazivom “Odlazak”, na oduševljenje prisutnih hrvatskih gostiju.
Domjenak je završen tradicionalnim uručivanjem Licitarskih srca uzvanicima.
* Monsif MZIBRI je profesor gitare i voditelj odjela gitare na Nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Rabatu. Također je marokanski koncertist, tekstopisac i izvođač, osnivač TUNES-a, glazbene i plesne škole u Rabatu. Diplomirao jazz gitaru na Berkeley College of Music (Boston, SAD), Monsif MZIBRI završio je nekoliko tečajeva gitare, posebice na Sveučilištu u Montrealu i kod poznatog gitarista Raymonda Gratiena (Trio de Paris).
 

Pisane vijesti