Premijer Plenković u Janjevu: U prijedlogu proračuna znatno su povećana sredstva za Hrvate izvan Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Janjevo, gdje se susreo s predstavnicima hrvatske manjine. Obišao je i crkvu sv. Nikole u društvu župnika župe sv. Nikole don Mateja Palića te predsjednika Udruge sv. Nikole Janjevo Sebastijana Čolakića.

Predsjednik Vlade Plenković u izjavi medijima iskazao je veliko zadovoljstvo što je danas u Janjevu te poručio da je izrazito važno „iz prve ruke“ čuti kakva je trenutna situacija. Naglasio je da Vlada, osobito kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kroz različite projekte i programe podupire aktivnosti vezane za Hrvate na Kosovu.

„Želimo da oni opstanu i imaju dostojne uvjete za život. Današnji razgovori koje sam vodio s premijerom Kurtijem išli su za tim da se ovdje unaprijedi i infrastruktura, a i jedna kvalitetnija briga u pogledu sigurnosti, cesta i školstva. Svega onoga što može Hrvatima ovdje na Kosovu, osobito u Janjevu, učiniti život kvalitetnijim“, kazao je premijer Plenković.

U prijedlogu proračuna za iduću godinu, izdvojio je premijer Plenković, znatno su povećana sredstva za Hrvate izvan Hrvatske.

„Siguran sam da ćemo i na taj način imati više mogućosti da ih konkretno podržimo“, rekao je.

Izvor: https://vlada.gov.hr/vijesti/hrvatska-pridonosi-sigurnosti-na-jugoistoku-europe/33375Priopćenja