Predsjednik Skupštine Konjufca razgovarao s mvep Grlić-Radmanom

Predsjednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca primio je danas ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića-Radmana s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, političkom razvoju, liberalizaciji viznog režima i regionalnoj stabilnosti.

Ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman kazao je da su Hrvatska i Kosovo dvije prijateljske zemlje te naglasio kako će Hrvatska i nadalje podržavati Kosovo u procesu euroatlantskih integracija te u procesu vizne liberalizacije.

Predsjednik Konjufca zahvalio je na podršci koju je hrvatska država godinama pružala Kosovu u svim procesima izgradnje države, ističući da je susjedna Hrvatska prijateljska zemlja i da je Kosovo predano unapređenju bilateralnih odnosa. Također, kazao je kako visoko cijeni doprinos Hrvatske te da je dugoročna strateška orijentacija Kosova ostaje europska perspektiva i članstvo u NATO-u i drugim međunarodnim organizacijama.

Razgovaralo se također i o pandemiji korona virusa te naporima koje obje zemlje ulažu u suočavanju s pandemijom i posljedicama, a mvep Grlić Radman kazao je kako je hrvatska Vlada donijela odluku o donaciji Kosovu deset tisuća cijepiva protiv COVID 19.



Priopćenja