Nj.E. Betty Bernardica Pavelich predala vjerodajnice predsjedniku Republike Fidži Nj.E. Ratu Wiliame Maivalili Katonivere

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanica Republike Hrvatske u Australiji i Novom Zelandu Nj.E. Betty Bernardica Pavelich predala je vjerodajnice Predsjedniku Republike Fidži Nj.E. Ratu Wiliame Maivalili Katonivere u prigodnoj svečanosti održanoj 31. siječnja 2022. godine u glavnom gradu Suvi. Ova prigoda ujedno označava novu etapu u razvoju međusobnih odnosa između dviju država, budući da je od uspostave diplomatskih odnosa s Fidžijem 14. srpnja 1997. godine Republika Hrvatska po prvi puta imenovala i akreditirala svojeg diplomatskog izaslanika u ovoj državi (nerezidentno).

Nakon svečanosti predaje vjerodajnica veleposlanica Pavelich susrela se s najvišim dužnosnicima Republike Fidži - v.d. predsjednikom Vlade; ministrima zaduženima za sektore obrane, nacionalne sigurnosti i policije, trgovine turizma i prometa te obrazovanja i kulture; pročelnikom Ureda predsjednika Vlade i  stalnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova; pomoćnikom ministra za mlade i sport, kao i zamjenikom načelnika Glavnog stožera OS Republike Fidži. Razgovori su bili usmjereni na mogućnosti unaprjeđenja bilateralnih odnosa. Posjet je bio popraćen od strane lokalnih medija, a također su bili upriličeni i susreti s predstavnicima diplomatskog zbora u Republici Fidži te korisnicima projekta klinike za žene, koji je financiran od sredstvima EU. Veleposlanica Pavelich ujedno je posjetila i ured Delegacije EU za Pacifik na čelu s Nj.E. Sujirom Seamom, s kojim postoji redovita i odlična komunikacija i suradnja.

Fotografije: https://www.facebook.com/FijianGovernment/

Pisane vijesti