Konzularni dani u Aucklandu

Konzularni dani u Novom Zelandu, održat će se u
 
AUCKLANDU
u subotu i nedjelju  10. i 11.12.2022.  (od 10.00 do 18.00 sati)
 
u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva, 161 McLeod Road, Te Atatu South, Edmonton, Waitakere 0652
 
 
Radi pridržavanja epidemioloških mjera stranke će se primati isključivo uz prethodnu najavu u unaprijed dogovorenom terminu.
 
Termin je moguće rezervirati putem adrese elektronske pošte crocons.auckland@mvep.hr ili na telefon +61 2 6286 6988.
 
Za rezervaciju termina ljubazno molimo dostaviti podatke sukladno priloženoj evidenciji traženih konzularnih usluga, najkasnije do utorka, 06.12.2022.
 
Konzularni poslovi koji će se obavljati uključuju:
  • putovnice (produljenje putovnice, izrada prve putovnice uz uvjet posjedovanja hrvatskog državljanstva)
  • javnobilježnički poslovi – ovjere potpisa, (uz uvjet posjedovanja vaćeže hrvatske putovnice ili osobne iskaznice(hrvatske osobne iskaznice i putovnice koje su istekle 11.3.2020. ili nakon tog datuma smatraju se važećima)), ovjere kopija
  • poslovi matičarstva – upisi u knjige državljana i državne matice (rođenih, umrlih, vjenčanih) i zahtjevi za izdavanjem rodnih listova/domovnica i ostalih izvadaka iż matica, promjena imena uz uvjet hrvatskog državljanstva
  • poslovi vezani za pitanje državljanstva – zaprimanje zahtjeva za stjecanje ili utvrđivanje državljanstva, konzultacije
  • ostalo
 
Za detaljnije informacije o postupcima i potrebnoj dokumentacji upućujemo na stranicu https://mvep.gov.hr/au – Konzularne informacije, a u slučaju dodatnih pojašnjenja moguća je konzultacija putem elektronske pošte crocons.auckland@mvep.hr ili na telefon +61 2 6286 6988. Rok za dostavu upita je utorak, 06.12.2022.
 
Uplate za konzularne pristojbe primaju se putem banke ili u čekovima. Gotovinu nismo u mogućnosti primati. Uplatnice ćete dobiti na licu mjesta nakon zatražene usluge.
 
Napominjemo da je održavanje konzularnih dana podložno otkazivanju, u slučaju iznenadnih promjena epidemiološke situacije. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Pisane vijesti