Proslava Dana državnosti u Zürichu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Svečana proslava Dana državnosti u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, održana je u subotu, 27. svibnja 2023. godine u Crkvi „Wasserkirche“ uz koncert baroknog Ansambla „Camerata Garestin“.

U jednom od najstarijih simbola u centru grada Züricha, poznatoj „Wasserkirche“, pred mnogobrojnim uvaženim gostima, diplomatskim predstavnicima dvanaest zemalja, visokim dužnosnicima gradova Zürich i Schaffhausen održana je svečana proslava Dana državnosti.

Nakon uvodnog obraćanja organizatora proslave, generalnog konzula RH u Zürichu, mr.sc. Slobodana Mikaca i Veleposlanice dr.sc. Andree Bekić, održan je jednosatni koncert baroknog Ansambla „Camerata Garestin“. Ansambl okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete barokne glazbe 17. i 18. stoljeća, te su izvedena djela hrvatskih baroknih skladatelja Checchinija, Motovunjanina, Lukačića i Jelića. Vrhunske vokalne sposobnosti pokazali su sopranistica i prvakinja opere HNK-a iz Zagreba, Ivana Lazar i Berislav Puškarić, bas, prvak osječkog HNK-a. Vrhunsko glazbeno umijece u izvedbama pokazali su čelist i redovni profesor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu Krešimir Lazar te nagrađivani čembalist Krešimir Has.

Tom prigodom predstavljeno je i važno partnerstvo Varaždinskog baroknog festivala i Švicarske Konfederacije, a ovogodišnji barokni festival održat će se od 22. rujna do 04. listopada 2023. godine.


Pisane vijesti