Delegacija Fakulteta organizacije i informatike (FOI) iz Varaždina u trodnevnom posjetu Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zürichu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Generalni konzul RH u Zürichu, mr.sc. Slobodan Mikac, dipl.iur., tijekom intenzivnog trodnevnog posjeta delegacije FOI-a Švicarskoj Konfederaciji, organizirao je više sastanaka, susreta i posjeta. Delegaciju FOI-a predvodila je prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep, dekanica, uz pratnju prof.dr.sc. Marine Klačmer Calopa, prodekanice, te prof.dr.sc. Nevena Vrčeka i prof.dr.sc. Vjerana Strahonje, prethodnih dekana FOI-a.
 
Prvog dana, delegacija je sudjelovala na bogatoj prezentaciji o načinu rada i djelovanju ETH i Sveučilišta Zürich, koju je održao prof.dr.sc. Srđan Čapkun, voditelj katedre za informatičku sigurnost uz predstojnika Odjela za kompjuterske znanosti prof.dr. Kennya Patersona. Istoga dana, održan je i sastanak sa cijenjenim Hrvatskim znanstvenicima koji djeluju na području Švicarske; prof.dr.sc. Nenad Ban (ETH), prof.dr.sc. Bojan Resan (Fachhochschule Nordwestschweiz), prof.dr.sc. Igor Štagljar (University of Toronto) te Zvonkom Ljutićem (NTH Media) i Marinom Bogdanom (Swiss Post Ltd.).
 
Drugog dana, organizirana je posjeta Švicarskom inovacijskom parku u Bielu (SIPBB) uz stručnu pratnju Dr. Domincka Goreckya. Prezentirani su neki od mnogobrojnih ciljeva inovacijskog parka koji provodi i podržava primjenjena istraživanja i razvoj usmjerenih na industriju, poput ulaganja u istraživanja u inozemstvu, promociju inovacija i startupa te brza implementacija rezultata istraživanja u tržišne proizvode. Nakon inovacija, delegacija je posjetila i inovacijski park Innovaare u Villingenu, u društvu menađera parka Floriana Gegiera.
 
Trećeg dana delegacija je gostovala na Sveučilištu St. Gallen uz doček prof.dr.sc. Ulricha Schmida, prorektora za međunarodnu suradnju te Instituta za poslovnu informatiku uz doček prof.dr.sc. Waltera Hermanna Brennera. U sklopu predavanja na Instititu, gospodin Damir Bogdan, porijeklom Hrvat, prezentirao je projekt budućeg najjačeg kompjutera na svijetu – Quantuma.
Navedeni posjet može se ocijeniti kao izuzetno uspješan, naime, razgovaralo se o mogućnostima suradnje na međunarodnim projektima, zajedničkim istraživanjima i razvoju, te razmjeni studenata i profesora.  

Pisane vijesti