Održana svečana konferencija povodom završetka Twinning projekta u kojem je sudjelovalo i Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske

  • Slika
  • Slika
U Podgorici je 23. ožujka 2022. godine održana glavna konferencija kojom je svečano obilježen uspješan završetak Twinning projekta Europske unije „Podrška upravljanju ljudskim potencijalima u javnom sektoru Crne Gore“.
Svrha projekta je poboljšanje upravljanja ljudskim potencijalima u javnom sektoru, profesionalna, efikasna i korisnički orijentirana javna uprava, a projekt vrijedan 950.000,00 EUR, realiziran je u vremenu od 26 mjeseci. Aktivnost provedbe projekta zajednički su proveli Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, Finski institut za javno upravljanje HAUS, Uprava za kadrove i Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore. Glavni korisnici projekta su Uprava za kadrove i Upravna inspekciji te jedinice za upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi Crne Gore.
Tom prilikom, otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori, g. Tomislav Pavković, naglasio je kako su rezultati postignuti, ali na Crnoj Gori i njenoj javnoj upravi, kao korisniku projekta je odgovornost da uloži napore za održivost rezultata u praksi. Twinning projekti predstavljaju jedan od najboljih alata za razvoj i ovaj projekt je bio također izuzetno važan za Crnu Goru i njen put prema Europskoj uniji. 
Načelnik sektora Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, g. Ivan Lakoš govorio je o iskustvima i najboljim praksama Republike Finske i Republike Hrvatske s kratkim osvrtom na izazove ulaska i članstva u Europskoj uniji. 
Svečanoj konferenciji prisustvovali su i ministrica javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore, gđa Tamara Srzentić, šefica delegacije Europske unije u Crnoj Gori, veleposlanica gđa Oana Kristina Popa, veleposlanik Republike Finske, g. Kimo Lähdevirta, generalni direktor u Ministarstvu financija Finske, g. Juha Sarkio i direktorica Uprave za kadrove Crne Gore, gđa Jovana Nišavić.

Pisane vijesti