Grad Krapina i Pljevlja potpisali Sporazum o suradnji

Na sjeveru Crne Gore, u gradu Pljevlja boravilo je, 19. i 20. studenoga 2021. godine, izaslanstvo Grada Krapine na čelu s gradonačelnikom gospodinom Zoranom Gregurevićem.

Povodom proslave Dana Općine Pljevlja, predsjednik Općine (gradonačelnik) gospodin Igor Golubović otvorio je, muzejski postav u Centru za kulturu pod nazivom Putevima Homo sapiensa, što je još jedna od poveznica između Krapine i Pljevalja.

Kao uvod u otvaranje novoizgrađenoga muzeja u Pljevljima, svečanost otvaranja uveličali su gosti iz Krapine, uz prisustvo gradonačelnika Gregurovića i izaslanstva, čiji član je bio i  ravnatelj Muzeja hrvatskog zagorja, gospodin Jurica Sobol. U sastavu Muzeja hrvatskog zagorja nalazi se i Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini. Glumačka postava iz Krapine je na vrlo kreativan način dala gledateljima priliku vidjeti kako je živio krapinski pračovjek, te je predstavljenom umjetničkom izvedbom izazvala veliki interes publike, koju je navela na razmišljanje o čovjeku, čovječanstvu, prošlosti i sadašnjosti, ali i budućnosti ljudskoga roda.  

Uoči održavanja svečane sjednice Skupštine Općine, 20. studenoga 2021. godine, povodom Dana Općine Pljevlja, gradonačelnik Krapine, g. Gregurović održao je sastanak s gradonačelnikom Pljevalja, g. Golubovićem, na kojem je, uz prisustvo privremenog otpravnika poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske, g. Tomislava Pavkovića, potpisan Sporazum o suradnji između Grada Krapine i Općine Pljevlja.

Predsjednik Općine Pljevlja gospodin Golubović naglasio je važnost sklapanja ovog sporazuma o suradnji na raznim područjima s prijateljskim gradom Krapinom, izražavajući nadu kako će se suradnja nastaviti produbljivati povezivanjem i drugih institucija dvaju gradova.

Gradonačelnik Grada Krapine gospodin Gregurović podsjetio je da Krapina uskoro slavi 828. rođendan (6.12.) od prvog poznatog pisanog spominjanja Grada Krapine, a svoju svjetsku prepoznatljivost grad je ostvario najvećim svjetskim nalazištem kostiju neandertalaca. Izrazio je zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s gradom Pljevlja, koje kao i Crna Gora korača prema Europskoj uniji, uz uvjerenje kako će se suradanja proširiti i na područje kulture, gospodarstva i drugih područja od obostranog interesa.

Privremeni otpravnik poslova gospodin Pavković čestitao je Dan Općine Pljevlja, te pozdravio suradnju dvaju gradova, ukazavši na mogućnost dobivanja dobrih iskustava i pozitivnih praksi od grada Krapine, uz izražavanje daljnje podrške svakom koraku Crne Gore u približavanju Europskoj uniji.Priopćenja