Tri nastupa Puhačkog orkestra DVD Valpovo u Milanu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Povodom obilježavanja proslave Dana državnosti RH, desete obljetnice članstva RH u EU, ulaska u Euro zonu i Schengen, u organizaciji GKRH Milano u periodu od 03.-06.06. 2023. zahvaljujući odobrenim sredstvima na natječaju MVEP-a, boravili su u Milanu glazbenici Puhačkog orkestra DVD Valpovo, jednog od najstarijih puhačkih orkestara u Hrvatskoj.
Prvi nastup bio je u nedjelju 04.06.23. u 18 sati u mjestu Baranzate gdje su glazbenici bili i smješteni. Ovaj nastup u trajanju od sat vremena koji se zbog kiše morao održati u zatvorenom prostoru bio je ujedno generalna proba za nastup u Milanu. Nastupili su pred lokalnom publikom te su bili popraćeni velikim pljeskom i oduševljenjem.
Drugi nastup bio je u ponedjeljak 05.06.23. u 15,30 pred milanskom katedralom kada su pred velikim brojem turista i hrvatskom zajednicom izveli tri djela: Rajska Djevo, kraljice Hrvata, Ave Maria i Tekla voda Karašica, također svaka izvedba bila je popraćena velikim pljeskom okupljenih.
Treći, ujedno i glavni nastup bio je u ponedjeljak 05.06.2023. u 18,30 sati u sklopu proslave Dana državnosti RH, kada su nastupili zajedno s milanskim puhačkim orkestrom. Puhački orkestar DVD Valpovo izveo je hrvatsku himnu dok je Puhački orkestar Grada Milana izveo talijansku himnu dok su zajedno pod dirigentskom palicom prof. Dalibora Košutića izveli europsku himnu Odu radosti. Nakon održavnih govora milanski orkestar izveo je prigodni program izvedbi u trajanju od dvadesetak minuta dok je nakon njih orkestar iz Hrvatske nastavio sa svojim programom u trajanju od skoro dva sata.
Sva tri nastupa bila su prijavljena gradskim službama od strane GK RH Milano, za sve nastupe dobivene su sve potrebne pismene suglasnosti, najzahtjevnije suglasnosti i dozvole bile su potrebne za nastup pred milanskom katedralom. Na svim nastupima bio je prisutan generalni konzul Ribić koji je mogao svjedočiti velikom oduševljenju svih prisutnih.

Pisane vijesti