Konzularni dani u Novom Zelandu

Konzularni dani u Novom Zelandu, održat će se u
 
AUCKLANDU u
u subotu i nedjelju 29. i 30.06.2024.  (od 10.00 do 18.00 sati)
 
u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva, 161 McLeod Road, Te Atatu South, Edmonton, Waitakere 0652
te
WELLINGTONU u
 
Ponedjeljak 01.07.2024. od 14:00 h
 
U prostorijama Hrvatskog kulturnog društva, 32 Hania Street, Mount Victoria Wellington
 
 
Stranke će se primati isključivo uz prethodnu najavu u unaprijed dogovorenom terminu. Molimo imajte na umu da je broj mogućih termina ograničen, te da će se isti rezervirati na temelju vremena slanja registracije.
 
Termin je moguće rezervirati putem adrese elektronske pošte crocons.auckland@mvep.hr.
 
Za rezervaciju termina ljubazno molimo dostaviti podatke sukladno priloženoj evidenciji traženih konzularnih usluga, najkasnije do srijede 26.06.2024. Imajte na umu da konzularni djelatnik putuje iz Canberra u petak rano ujutro, te da od srijede popodne nema pristup emailu i ne može odgovoriti na eventualne kasne prijave.
 
Konzularni poslovi koji će se obavljati uključuju:
  • putovnice (produljenje putovnice, izrada prve putovnice uz uvjet posjedovanja hrvatskog državljanstva)
  • javnobilježnički poslovi - ovjere potpisa, (uz uvjet posjedovanja važeće hrvatske putovnice ili osobne iskaznice, ovjere kopija
  • poslovi matičarstva - upisi u knjige državljana i državne matice (rođenih, umrlih, vjenčanih) i zahtjevi za izdavanjem rodnih listova/domovnica i ostalih izvadaka iż matica, promjena imena uz uvjet hrvatskog državljanstva
  • poslovi vezani za pitanje državljanstva - zaprimanje zahtjeva za stjecanje ili utvrđivanje državljanstva, konzultacije
  • ostalo
 
Za detaljnije informacije o postupcima i potrebnoj dokumentaciji upućujemo na stranicu https://mvep.gov.hr/au - Konzularne informacije, a u slučaju dodatnih pojašnjenja moguća je konzultacija putem elektronske pošte crocons.auckland@mvep.hr ili na telefon +61 2 6286 6988. Rok za dostavu upita je srijeda, 26.06.2024.
 
Uplate za konzularne pristojbe primaju se putem banke. Gotovinu nismo u mogućnosti primati. Uplatnice ćete dobiti na licu mjesta nakon zatražene usluge.
 
Napominjemo da je održavanje konzularnih dana podložno otkazivanju, u slučaju iznenadnih promjena epidemiološke situacije ili drugih izvanrednih situacija. Zahvaljujemo na razumijevanju.