Koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta u okviru obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Slovenije

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U okviru obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Slovenije 1. prosinca 2022. godine održan je koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta (Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić).
Veleposlanik Grigić je u prigodnom govoru istakano važnost ove obljetnice za Republiku Hrvatsku, borbu za slobodu i put Hrvatske prema članstvu u UN-u, EU i NATO-u te skorašnji ulazak Republike Hrvatske u schegenski prostor i europodručje.
Koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta održan je u Muzeju novije povijesti Slovenije – Dvorcu Cekin te je bio izvrsno posjećen. Uz predstavnike Ministarstva vanjskih poslova i članove diplomatskog zbora posebno nas veseli što je koncertu prisustvovao veliki broj mladih.
Hrvatski gitarski kvartet izveo je djela svjetskih i hrvatskih autora, a njihovo gostovanje u Ljubljani dio je projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji se provode u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava RH u svijetu.

Pisane vijesti