Veleposlanstvo RH u Ljubljani sudjelovalo na dobrotvornom sajmu

  • Slika
  • Slika
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ljubljani je 15. listopada 2021. sudjelovalo na 29. dobrotvornom sajmu „SILA-IWCL bazar 2022.“ u organizaciji Slovenske međunarodne udruge žena SILA-IWCL.­

Veleposlanstvo je prikupljalo dobrotvorna sredstva prodajom proizvoda poznatih hrvatskih brandova koje su donirale tvrtke: Krašcommerce, Orbico, Podravka – Žito, Mercator i Zvijezda, kao i lavande, licitarskih srca te promotivnih majica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani. Navedene tvrtke se zajedno s Veleposlanstvom uključuju u ovu dobrotvornu akciju već čitav niz godina.

Diplomatska i trgovinska predstavništva iz 30 država su na svojim štandovima izlagala i prodavala poznate nacionalne proizvode, a posjetitelji su mogli kušati nacionalna jela. Događaj je popraćen kulturnim programom u kojem su sudjelovali nacionalni ansambli pojedinih država te dječjim mimohodom.

Sredstva koja je Veleposlanstvo prikupilo na ovogodišnjem sajmu namijenjena su za Veverička dom u Lječilištu i ljetovalištu za mlade Crvenog križa Slovenije Debeli rtič, CUDV – Centar za osposobljavanje, rad i zaštitu Matevža Langusa Radovljica, Institut za autizam te Slovensko društvo Hospic.

Pisane vijesti