Veleposlanica Anica Djamić susrela s predsjednikom Ivano- Frankivske oblasne državne administracije Andrijem Boychukom

U sklopu službenog posjeta Ivano-Frankivsku veleposlanica Anica Djamić susrela s predsjednikom Ivano-Frankivske oblasne državne administracije Andrijem Boychukom. Strane su razgovarale o perspektivama suradnje i mogućim projektima na području gospodarstva, medicinskog, seoskog i zimskog turizma, kulture i obrazovanja u kontekstu otvaranja počasnog konzulata RH u Ivano-Frankivsku.   

Veleposlanica je naglasila da bi turistička suradnja mogla razvijati u oba smjera, a Hrvati bi mogli otkriti Karpate, kao destinaciju za zimske sportove. Tome bi svakako mogla doprinijeti i direktna zračna linija. Predsjednik oblasne administracije Boychuk se složio da su infrastrukturni projekti jako važni za razvitak bilateralnih odnosa, osvrnuvši se na infrastrukturni projekt „Mali karpatski krug“ koji se realizira u Ivano-Frankivskoj, Lvivskoj i Zakarpatskoj oblastima.

Nakon sastanka u prostorijama Ivano-Frankivske oblasne državne administracije održan je sastanak s novinarima koji je posvećen otvorenju počasnog konzulata RH u Ivano- Frankivsku. Novinarima su se obratili veleposlanica Anica Djamić, pomoćnik ministra vanjskih poslova Yevheniy Yenin, predsjednik Ivano-Frankivske oblasne državne administracije Andriy Boychuk, predsjednik Ivano-Frankivskog oblasnog vijeća Oleksandr Sych, gradonačelnik Ivano-Frankivska Ruslan Martsinkiv i počasni konzul RH Vitaliy Zapukhlyak.

 



Priopćenja