Veleposlanik mr.sc. Boris Grigic cestitao mr sc. Ivanu Cacicu na izboru za predsjednika Regionalne asocijacije Europe (RA VI – Europa) Svjetske meteorološke organizacije (WMO)

Državni hrvatski hidrometeorološki zavod (DHMZ) i VRH organizirali su 21. rujna 2009.g. u prestižnoj briselskoj biblioteci Solvay prijem povodom izbora mr. sc. Ivana Cacica, direktora DHMZ za predsjednika Regionalne asocijacije Europe (RA VI)- Svjetske meteorološke organizacije (WMO).

Državni hrvatski hidrometeorološki zavod (DHMZ) i VRH organizirali su 21. rujna 2009.g. u prestižnoj briselskoj biblioteci Solvay prijem povodom izbora mr. sc. Ivana Cacica, direktora DHMZ za predsjednika Regionalne asocijacije Europe (RA VI)- Svjetske meteorološke organizacije (WMO). Veleposlanik Boris Grigic cestitao je novom predsjedniku na jednoglasnoj podršci koju je dobio za svoju kandidaturu. Izbor je obavljen tijekom 15. sjednice RA VI u Bruxellesu. RA VI je odgovorna za uskladivanje meteoroloških, hidroloških i njima srodnih aktivnosti nacionalnih službi 50 zemalja na podrucju Europe te zemalja Kavkaza i Bliskog istoka. Imenovanje Ivana Cacica na poziciju predsjednika najrazvijenije svjetske regije, od ukupno šest na koliko je podijeljena Svjetska meteorološka organizacija, priznanje je medunarodnim aktivnostima Hrvatske pri Svjetskoj meteorološkoj organizaciji, a ima poseban znacaj u ozracju sve vece uloge nacionalnih meteoroloških i hidroloških službi u ublažavanju rizika od posljedica vremenskih nepogoda i katastrofa uvjetovanih globalnim klimatskim promjenama. Ovime se otvara mogucnost još aktivnijeg djelovanja DHMZ i njegovih strucnjaka u medunarodnim strucnim i znanstvenim krugovima. Priznanje je to i cjelokupnom radu DHMZ za njegov strucni rad i doprinos koji daje europskoj i svjetskoj hidrometeorologiji.

Priopćenja