Sudjelovanje u programu Dani gospodarskog razvoja Antwerpena 2022.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Grad Antwerpen, Luka Antwerpen-Bruges i Antwerp World Diamond Centre (AWDC) upriličili su za članove diplomatskog zbora sadržajan program u okviru Economic Development Day Antwerp 2022. na kojemu je sudjelovala predstavnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bruxellesu Alma Ljubić. 
Glavna tema ovogodišnjeg susreta bile su uz predstavljanje aktivnosti Luke Antwerpen, inovativne tehnologije u energetici, dok je drugi dio programa poslužio za predstavljanje belgijskog tradicionalnog sektora obrade i trgovine dijamantima. Upriličen je posjet Luci Antwerpen, razgled hidrogenskih proizvodnih kapaciteta tvrtke CMB.Tech, predstavljanje sektora dijamanata u Gradskoj upravi i posjet DIVA Muzeju dijamanata.
Dane gospodarskog razvoja 2022. otvorila je dogradonačelnica Antwerpena Annick De Ridder a poslovanje Luke Antwerpen predstavio je njezin dopredsjednik Luc Arnout. Domaćin programa ispred Grada Antwerpena bio je ravnatelj za vanjske  poslove i međunarodnu suradnju Tom Verbelen, dok su o inovacijskom usmjerenju grada govorile zamjenica gradonačelnika za gospodarske poslove
Erica Caluwaerts i prodekanica Sveučilišta u Antwerpenu Silvia Lenaerts.

Pisane vijesti