Sastanak veleposlanika Mario Nobila s ministrom-predsjednikom Njemacke jezicne zajednice (DG) u Kraljevini Belgiji Karl-Heinz Lambertz

Veleposlanik dr. sc. Mario Nobilo, u petak, 11. sijecnja 2013. godine, sastao se s Karl-Heinz Lambertz (SP), ministrom-predsjednikom Njemacke jezicne zajednice (DG) u Kraljevini Belgiji. Veleposlanik Nobilo iskoristio je priliku da se zahvali Lambertzu na ratifikaciji Hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom. Parlament DG prvi je od sedam belgijskih parlamenata ratificirao Hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom. Sastanak je bio planiran i s Ferdel Schroeder, predsjednikom Parlamenta DG, koji je nažalost 4. sijecnja preminuo.

Veleposlanik dr. sc. Mario Nobilo, u petak, 11. sijecnja 2013. godine, sastao se s Karl-Heinz Lambertz (SP), ministrom-predsjednikom Njemacke jezicne zajednice (DG) u Kraljevini Belgiji. Veleposlanik Nobilo iskoristio je priliku da se zahvali Lambertzu na ratifikaciji Hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom. Parlament DG prvi je od sedam belgijskih parlamenata ratificirao Hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom. Sastanak je bio planiran i s Ferdel Schroeder, predsjednikom Parlamenta DG, koji je nažalost 4. sijecnja preminuo. Teme razgovora sugovornika bile su: ustavne i politicke reforme u Belgiji, stajališta DG glede provodenja državne reforme u Kraljevini Belgiji, bilateralni odnosi, stanje u regiji. Veleposlanik Mario Nobilo izvijestio je predsjednika vlade DG o hrvatskoj pripremljenosti za ulazak u EU.

Priopćenja