Obilježen Dan Europe u Velikom Vojvodstvu Luksemburg

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji i Hrvatsko društvo Luksemburg predstavilo je Hrvatsku na Danu Europe koji se održao u Europskom parlamentu u Velikom Vojvodstvu Luksemburg 9. svibnja 2024.
Iznimno veliki broj posjetitelja mogao je prisustvovati raznim glazbenim koncertima koji su se održavali tokom cijelog dana, te se upoznati sa svim državama članicama EU koje su ovom prigodom predstavile svoje bogato kulturno nasljeđe i gastronomske specijalitete.
Hrvatska je organizirala prigodni kviz kako bi se posjetitelji, kroz zabavu, mogli upoznati s zanimljivostima naše zemlje. Hrvatske čokolade, bomboni i napolitanke dodatno su motivirali posjetitelje, a ponuđeno je i osvježenje uz hrvatske vina.
Posjetitelji su tražili informacije o povezanosti Luksemburga i Hrvatske te se interesirali o zrakoplovnim linijama koje su dostupne u njihovoj zemlji. Promidžbeni turistički materijali HTZ-a  su dobili veliki interes publike.
Ispred Veleposlanstva događaju je nazočila Iris Ljubičić, te predsjednik Hrvatskog društva Luksemburg Anđelko Markulin sa članovima Društva.

Pisane vijesti