Obilježavanje Feste svetog Vlaha u Bruxellesu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Bruxellesu je, 28. siječnja, proslavljena 10. obljetnica Feste svetog Vlaha. Festu je organizirala  Matica hrvatska, ogranak Bruxelles u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom. Sponzori su bili Zračna luka Ruđer Bošković - Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik.

Državni tajnik Frano Matušić, veleposlanik Josip Paro, veleposlanica Paula Letunić prisustovali su svečanom otvaranju Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule. Ovogodišnji festanjuli Nikola Kusovac i Mišele Malohodžić čitali su proglas Feste. Nije izostalo ni puštanje golubica kao simbola slobode i mira. Nakon svečanog otvaranja u kapelici katedrale održana je sv. Misa koju je predvodio pater Dalibor Renić, a potom tradicionalni vjerski obred blagoslova grla - grličanje. Svečanost je uveličala dubrovačka Klapa Kaše.

U sklopu svečanosti organizirana je i Večera od Kandelore kojoj je prisustvovala potpredsjednica Europske komisije  gđa Dubravka Šuica. Večera je bila humanitarnog karaktera i cjelokupan iznos će se donirati Centru za djecu s teškoćama u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije „Dva skalina“.

Pisane vijesti