O sastanku državnog tajnika za europske integracije Andreja Plenkovica s belgijskim državnim tajnikom za europske poslove Olivierom Chastelom u Bruxellesu 22. srpnja 2010.

U cetvrtak 22. srpnja 2010. državni tajnik za europske integracije Andrej Plenkovic susreo se u Bruxellesu s belgijskim državnim tajnikom za europske poslove Olivierom Chastelom. Na sastanku je razgovarano o dinamici hrvatskih pregovora za ulazak u EU tijekom belgijskog predsjedanja.

U cetvrtak 22. srpnja 2010. državni tajnik za europske integracije Andrej Plenkovic susreo se u Bruxellesu s belgijskim državnim tajnikom za europske poslove Olivierom Chastelom. Na sastanku je razgovarano o dinamici hrvatskih pregovora za ulazak u EU tijekom belgijskog predsjedanja. Državni tajnik za europske poslove Chastel potvrdio je punu podršku Kraljevine Belgije Hrvatskoj na njenom putu u EU. Belgija vidi Hrvatsku kao clanicu Europske unije u najskorije vrijeme i spremna je, kao predsjedateljica EU, uz Meduvladinu konferenciju o pristupanju u utorak 27. srpnja 2010., organizirati najesen još najmanje dvije Meduvladine konferencije o pristupanju. Na taj nacin biti ce stvoreni uvjeti da se do kraja godine završe pregovori o ulasku Republike Hrvatske u EU. Državni tajnik za europske integracije Plenkovic izvijestio je o predvidenoj dinamici rada na ispunjavanju preostalih uvjeta za zatvaranje svih poglavlja kao i o planiranom potpisivanju Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji tijekom madarskog predsjedanja u prvoj polovici iduce godine. Državni tajnik Plenkovic pozvao je svog belgijskog kolegu u posjet Hrvatskoj još tijekom ove godine.

Priopćenja