Hrvatska predstavljena na Sajamu ugostiteljstva (Expo Horeca Beurs)

Veleposlanik Mario Nobilo posjetio je u utorak, 19. studenoga 2013., Expo Horeca Beurs u Gentu, na poziv g. Dirk de STERCK-a, flamanskoga poslovnoga covjeka, vlasnika tvrtke Dirk A.M.C de Sterck, koja je distributer brojnih hrvatskih prehrambenih i etno proizvoda, za podrucje zemalja Beneluxa. Osim vlp Nobila kao gosti g. de STERCK-a, na hrvatskom štandu na Sajmu su bili izmedu ostalih, g. Antonio Garcia, gospodarski savjetnik u belgijskom veleposlanstvu u Zagrebu, ispred HGK gda Lovorka Ropac, g. Dino Babic ispred Ureda istarske regije u Bruxellesu, g. Ivan Novak, direktor HTZ u Bruxellesu te belgijski novinari, poslovni ljudi iz Beneluxa i ostali zainteresirani posjetitelji Sajma. Na Sajmu su bili zastupljeni proizvodi sljedeci hrvatskih proizvodaca: AURELIA pasta, AZRRI Boskarin, BURSIC maslinovo ulje, GAVRILOVIC, , PISINIUM mesni proizvodi i istarski pršut, JELENIC istarskipršut, LATUS sirevi NATURA tartufi, te vina poznatih istarskih vinara, Cattunar, Clai, Degrassi, Pilato i Prelac. Na hrvatskom štandu održan je takoder i Michelin Masterclass kuhara chefa Luc De Laet-a, koji je pred nazocnima pripremao meso istarskoga boškarina, uz što je uprilicena i degustacija adekvatnih vina, degustacija maslinova ulja i tartufa. Originalni istarski meni i osebujna prezentacija chefa De Laeta oduševla je nazocne. Stefan Bettens iznio je informacije i dobre preporuke o Istri kao gastronomskoj destinaciji visoke kvalitete, koja zaslužuje pažnju interes i trud da ju upozna, ne samo belgijska publika, vec i ona šire.

Priopćenja