Dolazak mladih hrvatskih inovatora na najstariju izložbu inovacija na svijetu – "Eureka 2006" u Bruxellesu od 23. do 27. studenoga 2006.

Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehnicke kulture, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, i ove godine organiziraju nastup hrvatskih inovatora na jednoj od najstarijih izložbi inovacija u svijetu - EUREKA 2006., što ce se od 23. do 27. studenoga 2006. održati u Bruxellesu.

Dolazak mladih hrvatskih inovatora na najstariju izložbu inovacija na svijetu – "Eureka 2006" u Bruxellesu od 23. do 27. studenoga 2006. Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehnicke kulture, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, i ove godine organiziraju nastup hrvatskih inovatora na jednoj od najstarijih izložbi inovacija u svijetu - EUREKA 2006., što ce se od 23. do 27. studenoga 2006. održati u Bruxellesu. Ovogodišnji hrvatski nastup poseban je po tome što ce po prvi put na izložbu doci i mladi inovatori. U okviru razmjene školske djece izmedu Hrvatske dopunske škole iz Bruxellesa te Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehnicke kulture, doci ce 15 nagradenih ucenika na natjecaju za najbolje maturalne radove elektrotehnickih i tehnickih škola u Puli i na natjecaju mladih tehnicara u Kraljevici, od kojih je troje nagradeno na medunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2006. Suradnja razmjene ucenika zapocela je prošle školske godine, posredstvom Veleposlanstva RH u Bruxellesu, kada je djecu iz Antwerpena i Bruxellesa u Kraljevici (23.-27. svibnja 2006.) ugostila Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehnicke kulture. Uzvratni posjet nagradenih i najuspješnijih mladih inovatora svojim vršnjacima u Kraljevini Belgiji zapocet ce svecanim prijemom u Veleposlanstvu RH u Bruxellesu, u nazocnosti veleposlanice Ljerke Alajbeg, 22. studenoga o.g. Tijekom svog sedmodnevnog boravka mladi ce inovatori vidjeti brojne kulturne i turisticke znamenitosti grada Bruxellesa i Antwerpena, posjetit ce izložbu Eureka 2006., razgledat ce Europski parlament, prisustvovati predavanju i imati radni rucak u Europskoj komisiji. Njima u cast bit ce prireden prijem u Misiji RH pri EU, u nazocnosti veleposlanika Branka Baricevica, a bit ce i pocasni gosti na svecanosti obilježavanja 15. obljetnice Hrvatske dopunske škole u Antwerpenu, 25. studenoga 2006.

Priopćenja