Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj uz Sandru Perković i sve hrvatske atletičare na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj prati nastupe svih hrvatskih atletičara na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti od 19. do 27. kolovoza 2023. Najveće atletsko natjecanje na kojemu sudjeluje više od 2100 atletičara te oko 200 timova, među kojima i hrvatska reprezentacija, održava se na novoizgrađenom Nacionalnom atletskom stadionu u Budimpešti, a svečano su ga 19. kolovoza otvorili predsjednica Republike Mađarske Katalin Novák i predsjednik Svjetske atletike (WA) Sebastian Coe.
Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u finalu bacanja diska, 23. kolovoza 2023., nije uspjela osvojiti odličje te se plasirala na peto mjesto s hicem od 66,57 metara, što joj je najbolji rezultat u ovoj, toliko izazovnoj sezoni. Dan nakon finala, Marina Sikora, privremena otpravnica poslova, posjetila je Sandru Perković i njezinog trenera Edisa Elkasevića u budimpeštanskom hotelu 'Acquincum' prenijevši pozdrave i riječi ohrabrenja, u ime veleposlanika Mladena Andrlića i svih djelatnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Mađarskoj te poželjela puno uspjeha na predstojećim natjecanjima. Tijekom prvenstva, Veleposlanstvo je u stalnom kontaktu s Hrvatskim atletskim savezom na čelu s predsjednikom Ivanom Vestićem i Mihaelom Vidović, glavnim tajnikom.

Pisane vijesti