Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u srijedu, 6. ožujka 2013. godine, s predstavnicima Madarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva

Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u srijedu, 6. ožujka 2013. godine, s predstavnicima Madarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva. Sastanku su nazocili novoizabrani predsjednik parlamentarne skupine György Csóti (inace i aktualni predsjednik Udruge predsjednik udruge Madarsko-hrvatskog prijateljstva te nekadašnji veleposlanikom Madarske u Hrvatskoj) i bivši predsjednik József Attila Móring.

Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u srijedu, 6. ožujka 2013. godine, s predstavnicima Madarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva. Sastanku su nazocili novoizabrani predsjednik parlamentarne skupine György Csóti (inace i aktualni predsjednik Udruge predsjednik udruge Madarsko-hrvatskog prijateljstva te nekadašnji veleposlanikom Madarske u Hrvatskoj) i bivši predsjednik József Attila Móring.Sugovornici su obostrano izrazili zadovoljstvo prijateljskim odnosima dviju zemalja, a vlp Grlic Radman istaknuo je kako dobrosusjedske odnose prati i dinamika medusobnih posjeta na najvišoj razini. Predsjednik skupine Csóti izrazio je zadovoljstvo medusobnom suradnjom dvaju parlamenata te izvijestio kako tijekom proljeca ove godine namjerava pozvati u posjet Budimpešti Parlamentarnu hrvatsko-madarsku skupinu prijateljstva Hrvatskog sabora. Na tragu svoje dugogodišnje ideje, takoder je izrazio želju da u dogledno vrijeme dode i do posjeta vece skupine hrvatskih zastupnika madarskom parlamentu. U održavanju pozitivne suradnje sugovornici su korisnim ocijenili i tradicionalne organizacije nogometnih utakmica parlamentarnih timova (posljednja je održana u jesen u Ludbregu, a iduca bi se trebala održati uskoro u Madarskoj). Istaknuvši znacaj hrvatskog ulaska u EU, Csóti je napomenuo je kako ce se time otvoriti i brojni potencijali daljnje medusobne suradnje u svim podrucjima za koja se iskaže potreba i interes. Zastupnik J. A. Móring, inace i nacelnik Opcine Somogyvár, iskoristio je prigodu kako bi izvijestio o postojecim oblicima suradnje Somogyvára s Gradom Bjelovarom, poglavito u gospodarskom podrucju. Takoder je uputio poziv vlp Grlicu Radmanu za posjet njegovom mjestu, u okviru kojeg bi se, s hrvatskim partnerima, razmotrile i dodatne mogucnosti prekogranicne suradnje.

Priopćenja