Veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić primio veleposlanika Katara Abdullu Falaha Abdullah Nassera Al-Dosarija

  • Slika
U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Mađarskoj održan je 23. siječnja 2024. susret veleposlanika Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladena Andrlića s katarskim veleposlanikom Abdullom Falahom Abdullah Nasserom Al-Dosarijem. U otvorenom razgovoru veleposlanik Al-Dosari pojasnio je posredničke aktivnosti Katara usmjerene obustavi sukoba između Izraela i Hamasa, prenoseći zahvalnost za odmjereni pristup Republike Hrvatske.
Bilo je riječi i o aktivnostima sportske i javne diplomacije, pa i predstojećem Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi, 2.-18. veljače 2024. Prisjećajući se Svjetskog prvenstva u nogometu (Katar, 2022.) i zajedničkog gledanja utakmica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Mađarskoj u suradnji s veleposlanstvima država s kojima su igrali  'Vatreni',  veleposlanici su dogovorili istovrsnu suradnju oko vaterpolo utakmica.
Na kraju susreta, veleposlanik Andrlić uručio je poklon fotografiju kao uspomenu na zajedničko gledanje utakmice Hrvatska : Maroko (2022.), a veleposlanik Katara uzvratio je također prigodnim poklonom. 

Pisane vijesti