Službeni posjet ministra znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr.sc. Radovana Fuchsa Mađarskoj

Ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr.sc. Radovan Fuchs boravio je u službenom posjetu Mađarskoj, 17.-19. veljače 2021., na poziv ministra ljudskih resursa Mađarske prof. dr. Miklósa Káslera, koji je nadležan i za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.

Službeni razgovor izaslanstava, na kojemu je uz ministra Fuchsa sudjelovao i veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladen Andrlić, održan je u sjedištu Ministarstva ljudskih resursa Mađarske, 18. veljače 2021. Raspravljeno je više tema, s naglaskom na potrebitosti unaprjeđenja nastave hrvatske i mađarske nacionalne manjine, čija bi okosnica bilo uzajamno upućivanje nastavnika - izvornih govornika hrvatskog jezika u Mađarsku i mađarskoga u Hrvatsku. Razmijenjena su i iskustva o obrazovanju u postojećim uvjetima pandemije koronavirusa i nastavi na daljinu.

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Mađarskoj, 19. veljače 2021., ministar dr.sc. Fuchs sa suradnicima susreo se s predstavnicima Hrvata u Mađarskoj - predsjednikom Hrvatske državne samouprave Ivanom Guganom, glasnogovornikom hrvatske manjine u mađarskom Parlamentu Jozom Solgom te ravnateljicama hrvatskih osnovnih škola i gimnazija u Mađarskoj. Tom prigodom razgovaralo se o projektima koji bi se u Mađarskoj mogli provoditi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

Izvor fotografija: Ministarstvo ljudskih resursa Mađarske
                             Kristina Goher/MCC



Priopćenja