Hrvatskom vrtiću, osnovnoj školi i gimnaziji u Budimpešti, 1. veljače 2024., donirano 150 knjiga Hrvatske sveučilišne naklade i Naklade OceanMore.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U knjižnici Hrvatskoga vrtića, osnovne škole i gimnazije (HOŠIG) u Budimpešti, 1. veljače 2024., ravnateljica škole prof. Ana Gojtan i njezine suradnice, zajedno s učenicima završnoga maturalnog razreda gimnazije, preuzeli su donaciju od ukupno 150 knjiga od čega 68 pojedinačnih naslova. Na prigodnom događaju u knjižnici škole, veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladen Andrlić, uz kojega je bila i Marina Sikora, savjetnik, potvrdio je važnost da i novija izdanja stižu do učenika, kako bi i tako mogli prepoznati suvremenu Hrvatsku te na taj način što potpunije shvaćali i prihvaćali značenje identitetu, jezika i kulture, kao i hrvatske baštine u cjelini.
Riječ je o projektu Hrvatske sveučilišne naklade i Naklade OceanMore, koje su u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Mađarskoj odlučile donacijom svojih knjiga potpomoći hrvatske škole i institucije u Mađarskoj. Distribucija je usklađena s Hrvatskom državnom samoupravom, čiji predstavnici dijele knjige napose u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Pečuhu, dok je dio donacije Veleposlanstvo RH u Mađarskoj već uručilo ravnateljima hrvatskih škola u Hrvatskom Židanu i Sambotelu, načelnicima Koljnofa i  Narde, kao i lokalnoj knjižnici u sklopu Zbirke sakralne baštine u Prisiki. 
Fotografije: Kristina Goher/HOŠIG

Pisane vijesti