Hrvatski vaterpolisti u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti, 1. srpnja 2022.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Hrvatska vaterpolska reprezentacija vrlo uspješno nastupa na 19. Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, koje se pod pokroviteljstvom Svjetskoga saveza vodenih sportova (FINA) održava u Mađarskoj, od  18. lipnja do 3. srpnja 2022. godine. Nakon tri pobjede i jedne neodlučne utakmice u Debrecenu, Barakude nastavljaju u Budimpešti, gdje su se pobjeđujući nacionalnu vrstu Gruzije, a zatim i Srbije, plasirali u polufinale Svjetskoga prvenstva, gdje 1. srpnja igraju protiv Španjolske.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj prati nastup reprezentacije, a veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić sa suradnicima pribivao je prvome susretu u Sopronu protiv Grčke, nakon čega se kratko susreo i s izbornikom Ivicom Tuckom. Praćenje nastupa i sjajnih uspjeha Barakuda nastavlja se i u Budimpešti na bazenu 'Alfred Hajos' na otoku Margit.

Nakon pobjede u četvrtfinalu, izaslanstvo Hrvatskoga vaterpolskog saveza (HVS) posjetilo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj, 30. lipnja 2022., gdje je veleposlanik Andrlić, uz kojega su bile i Maja Rosenzweig Bajić, ministar savjetnik i Marina Sikora, prvi tajnik, primio predsjednika HVS-a Mladena Drnasina, dopredsjednika i izvršnoga direktora HVS-a Pericu Bukića, člana Upravnoga odbora HVS-a Ratka Rudića te prvoga dopredsjednika Europske organizacije vodenih sportova (LEN) i člana Ureda FINA-e dr. Josipa Varvodića,. U srdačnom ozračju, uz čestitke vodstvu, igračima i stručnom stožeru na plasmanu u polufinale, izražena je želju da se put hrvatske vaterpolske reprezentacije nastavi i dalje do odličja te tako ponovi zlatan uspjeh sa Svjetskog prvenstva također u Budimpešti (2017.).

Pisane vijesti