Hrvatska književna Panonija IV

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U medijskom centru 'Croatica' u Budimpešti, 25. studenoga 2021.g., održana je manifestacija 'Hrvatska književna Panonija IV' u suorganizaciji s Ogrankom slavonsko-baranjsko-srijemskim Društva hrvatskih književnika i u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici, Znanstvenim zavodom Hrvata u Mađarskoj iz Pečuh, Hrvatskim vrtićem, osnovnom školom i gimnazijom (HOŠIG) u Budimpešti, Spomen muzejom biskupa Josipa Jurja Strossmayera i Srednjom strukovnom školom 'Antuna Horvata' iz Đakova.
Program je ostvaren pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, kroz izložbu ulja na platnu i akvarela 'Panonske perspektive' Zdravka Ćosića, predstavljanje 'Slavonske adventske i božićne kuharice' iz Đakova i podjelu 'Povelje uspješnosti Julija Benešića' hrvatskom znanstveniku, pjesniku i kritičaru dr.sc. Stjepanu Blažetinu. Predstavljena je i knjigu eseja o književnosti Hrvata u Vojvodini 'Književnost u zrcalima', a svoje pjesničke i prozne tekstove čitali su autori iz Hrvatske, Mađarske, BiH i Srbije –  Stjepan Blažetin, Katarina Čeliković, Mirko Ćurić, Goran Rem, Paula Rem, Tomislav Žigmanov i Joso Živković. 
U  ime ministrice kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, manifestaciju je otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladen Andrlić.

Fotografije: Studio Kelbas

Pisane vijesti