Dt za politcika pitanja Davor Božinovic sastao se sa strucnim dt za bilateralnu suradnju s državama clanicama EU i planiranje politika u MVP RM

Državni tajnik za politicka pitanja dr. sc. Davor Božinovic održao je u utorak, 26. sijecnja 2010. godine, sastanak s dr. Joszefom Czukorom, strucnim državnim tajnikom za bilateralnu suradnju s državama clanicama EU i planiranje politika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Madarske.

Državni tajnik za politicka pitanja dr. sc. Davor Božinovic održao je u utorak, 26. sijecnja 2010. godine, sastanak s dr. Joszefom Czukorom, strucnim državnim tajnikom za bilateralnu suradnju s državama clanicama EU i planiranje politika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Madarske. Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odlicnim odnosima izmedu dviju država koji mogu poslužiti kao primjer dobrosusjedske suradnje. Održavanje zajednickih sjednica vlada dodatna je potvrda razvijenih partnerskih i strateških odnosa izmedu Republike Hrvatske i Republike Madarske. Državni tajnik Božinovic upoznao je sugovornika s napretkom Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji i odlucnim potezima koje hrvatska Vlada poduzima u cilju što skorijeg okoncanja pregovora. Posebno je zahvalio na potpori koju Madarska pruža Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji, izmedu ostaloga i kroz spremnost da prenese svoja pozitivna iskustva vezana uz korištenje EU fondova. Državni tajnik Božinovic takoder je naglasio kako Republika Hrvatska daje punu podršku izradi Strategije Europske unije za podunavsku regiju (Dunavske strategije) koja ce imati velik znacaj za jacanje bilateralnih odnosa Hrvatske sa zemljama dunavske regije. U tom kontekstu obostrano je naglašena važnost održavanja Dunavskog sastanka na vrhu u Budimpešti, 25. veljace 2010. godine, kao i podrške partnerskih zemalja u realizaciji projekata od zajednickog interesa.

Priopćenja