Obilježavanje 20. obljetnice Gospodarske i trgovačke komore Nagykanizse i potpisivanje Sporazum o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi

U Nagykanizsi, 3. rujna 2021. godine, obilježena je 20. obljetnica Gospodarske i trgovačke komore Nagykanizse, gdje su Sporazum o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi potpisali predsjednici Irena Kovačić i Jozsef Polay. Sporazumom će se poboljšati već uspješna suradnja u području poslovnog povezivanja i strukovnog obrazovanja, ali i pri kandidiranju projekata.

Uz domaćine i lokalne uzvanike, pribivali su predsjednik Mađarske gospodarske i trgovačke komore Laszlo Parragh, ministarski povjerenik i državni tajnik u Ministarstvu inovacije i tehnologije Peter Cseresnyes, zamjenik državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine Mađarske Jozsef Magyar, gradonačelnik Nagykanizse Laszlo Balogh, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić sa suradnicima, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladen Andrlić, počasni konzul Republike Hrvatske u Nagykaniszi dr. Atila Kos i Maja Rosenzweig Bajić, savjetnica u VRH u HU.

Sudionici svečane sjednice Gospodarsko-trgovačke komore Nagykanizse pozdravili su odličnu prekograničnu suradnju dvije županije te izrazili nadu kako će dublje povezivanje biti moguće prometnim povezivanjem preko planiranog mosta Murakeresztur-Kotoriba.
 



Pisane vijesti