Vlada Republike Hrvatske predala njemačkom Predsjedništvu EU pregovaračko stajalište RH za poglavlje 10. „Informacijsko društvo i mediji“

Vlada Republike Hrvatske predala njemackom Predsjedništvu EU pregovaracko stajalište RH za poglavlje 10. „Informacijsko društvo i mediji“ Vlada Republike Hrvatske predala je pregovaracko stajalište RH za poglavlje 10. „Informacijsko društvo i mediji “ njemackom Predsjedništvu EU i Glavnom tajništvu Vijeca EU. Pregovaracko stajalište RH distribuirano je kao dokument Meduvladine konferencije o pristupanju RH EU.

Vlada Republike Hrvatske predala njemackom Predsjedništvu EU pregovaracko stajalište RH za poglavlje 10. „Informacijsko društvo i mediji“ Vlada Republike Hrvatske predala je pregovaracko stajalište RH za poglavlje 10. „Informacijsko društvo i mediji “ njemackom Predsjedništvu EU i Glavnom tajništvu Vijeca EU. Pregovaracko stajalište RH distribuirano je kao dokument Meduvladine konferencije o pristupanju RH EU. Pregovaracko stajalište za poglavlje 10. „Informacijsko društvo i mediji “ predano je nastavno na pismo njemackog Predsjedništva EU, u kojem se Vlada RH izvještava kako je stav svih država clanica EU da je Republika Hrvatska odgovarajuce pripremljena za pocetak pregovora u navedenom poglavlju. Republika Hrvatska spremna je za pocetak pregovora u poglavlju 10. „Informacijsko društvo i mediji“, te u pregovarackom stajalištu ne traži trajna izuzeca niti prijelazna razdoblja za provedbu pravne stecevine EU obuhvacene ovim poglavljem. Pregovaracko stajalište za poglavlje 10. „Informacijsko društvo i mediji “ usvojila je Vlada RH, koja usvaja pregovaracka stajališta u pregovorima o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji za svako pojedino poglavlje pravne stecevine EU. Vlada RH u dosadašnjem tijeku pregovora o pristupanju usvojila je i predala Predsjedništvu EU ukupno jedanaest pregovarackih stajališta.

Priopćenja