Veleposlanik dr. Miro Kovač prisustvovao je Hrvatskoj večeri povodom otvaranja 45. Europskog folklornog festivala u Bitburgu

Veleposlanik dr. Miro Kovac prisustvovao je Hrvatskoj veceri povodom otvaranja 45. Europskog folklornog festivala u Bitburgu BITBURG 9. srpanj 2009. U gradu Bitburgu u pokrajini Rheinlad-Pfalz, kao uvod u otvaranje 45. Europskog folklornog festivala, na kojem ove godine nastupa 40 folklornih skupina iz 16 zemalja, održana je Hrvatska vecer kojoj je prisustvovalo oko 300 uglednih osoba i politickog, gospodarskog i kulturnog života tog grada.

Veleposlanik dr. Miro Kovac prisustvovao je Hrvatskoj veceri povodom otvaranja 45. Europskog folklornog festivala u Bitburgu BITBURG 9. srpanj 2009. U gradu Bitburgu u pokrajini Rheinlad-Pfalz, kao uvod u otvaranje 45. Europskog folklornog festivala, na kojem ove godine nastupa 40 folklornih skupina iz 16 zemalja, održana je Hrvatska vecer kojoj je prisustvovalo oko 300 uglednih osoba i politickog, gospodarskog i kulturnog života tog grada. Na veceri je bio prisutan veleposlanik dr. Miro Kovac koji je u svojem govoru dao kratak prikaz hrvatske povijesti s posebnim osvrtom na trenutacnu hrvatsku politicku i gospodarsku situaciju. Vecer je otvorio gradonacelnik dr. Joachim Streit, koji je Hrvatsku opisao kao omiljeno turisticko odredište njemackih gradana i domovinu kravate. Na veceri, zajedno s veleposlanikom Kovacom, bio je prisutan Petar Uzorinac, generalni konzul u GK RH Frankfurt.

Priopćenja