Održan božićni domjenak za hrvatsku zajednicu u Njemačkoj

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U subotu, 3. prosinca 2022. godine, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu održan je tradicionalni božićni domjenak za članove i pripadnike hrvatske zajednice koja živi i djeluje na području Savezne Republike Njemačke.
Ovoj svečanoj manifestaciji na poziv veleposlanika Gordana Bakote sudjelovalo je preko 150 uzvanika iz javnog, kulturnog, gospodarskog, političkog i vjerskog života, a među njima su bili apostolski nuncij, nadbiskup dr. Nikola Eterović, generalni konzuli Republike Hrvatske, Ivan Bulić, Vladimir Duvnjak, Vedran Konjevod i Kristijan Tušek, predstavnik saborskog odbora za iseljeništvo, dr. Veselko Jovanović, voditelj Hrvatske katoličke misije u Berlinu, fra Zvonko Tolić, predstavnici Vladinog Savjeta RH za Hrvate izvan RH, Marijo Primorac i Antonio Pavić.
U okviru radnog posjeta hrvatskom iseljeništvu u Berlinu, ovoj svečanoj manifestaciji nazočio je i državni tajnik središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas sa suradnicama. U svečanom dijelu programa nastupili su članovi klape Poverello koja djeluje u okviru Hrvatske katoličke misije u Berlinu izvođenjem himne Republike Hrvatske i tradicionalnih božićnih pjesama.

Pisane vijesti